HUHNSEAL INVENSTERAR I EN OKUMA MULTUS U MED AUTOMATION

DSC_0123.JPG Maskinen som Stenbergs levererade i början av året är en Okuma MULTUS U3000 med motspindel, nedre revolver och 80 verktyg. Maskinen betjänas av en robotlösning från InLead Automation där roboten styrs av en vision-kamera som sitter direkt på robotarmen.

Huhnseal hade behov av en stabil maskin med kapacitet att klara av varierande serier och bearbetning i hårda material där högsta precision avseende tolerans och ytfinhet var viktiga aspekter.

- Vi har kollat på flera kända leverantörer men valet föll på Stenbergs och Okuma där flera faktorer spelade roll, bland annat maskinens flexibilitet, drivsäkerhet och noggrannhet. Hög kvalité på maskin och bra helhetslösning var ytterst viktigt vid val av leverantör då vi pratar om investering i mångmiljonklassen, säger Pehr Björstrand, produktionschef.

- Maskinen levererades direkt från Stenbergs lager och var snabbt på plats hos Huhnseal i Landskrona. Det är Huhnseals första Okuma maskin på flera år men förhoppningsvis inte den sista, säger Marek Janukiewicz, säljare på Stenbergs.

- Med den här lösningen halverar vi produktionstiden genom att bearbeta klart detaljen i en maskin. Det känns helt rätt att satsa på en Okuma med robotlösning, det gör oss konkurrenskraftiga och produktionscykeln kortas, säger Pehr.

Huhnseal AB utvecklar, konstruerar och tillverkar mekaniska axeltätningar för den globala processindustrin.