Rydverken investerar i en 5-axlig portalfräsmaskin från YCM

DCV-2018A-5AX½■¿®L.jpg Stenbergs och Rydverken började sitt samarbete redan i slutet på 70-talet då företaget köpte sin första Okuma maskin från Stenbergs. Sedan dess har det fortsatt med ett flertal maskiner och den här gången satsar man på en portalfräsmaskin från YCM.

Modellen är YCM DCV2018A-5AX som är en simultant 5-axlig portalfräsmaskin med ett bord på 2.000 x 1.500 mm och arbetsområde 2.200 x 2.400 x 762 mm. Spindel är på 70 kW och roterar upp till 18.000 rpm. Levereras med verktygsmagasin med plats för upp till 60 verktyg. Installationen sker under våren 2016.

- Vår första maskin från YCM har fungerat väl i ett par års tid och det var därför naturligt att beställa nästa maskin av detta märke  från Stenbergs säger Urban Paulsson VD på RYDVERKEN. Vi har all anledning, tycker Urban, att ha höga förväntningar på maskinens noggrannhet och tillförlitlighet. Vårt behov att utöka kapaciteten är påtagligt och det känns stimulerande att nu kunna göra en satsning till gagn för våra kunder.

Rydverken startade sin verksamhet 1970 och kärnverksamheten är verktygstillverkning och avancerad metallbearbetning av olika slag.

 

YCM är Taiwans ledande tillverkare av CNC-styrda maskiner för metallbearbetning. Precision, effektivitet och innovation. Med de värdeorden har YCM blivit en av Taiwans största maskintillverkare av vertikala och horisontella fleroperationsmaskiner, svarvar och portalmaskiner.

 

Vill du veta mer? Kontakta Marek