Svarvmekano investerar i ytterligare en Okuma LU3000 EX M från Stenbergs

LU3000EX.jpg Svarvmekano tidigarelägger sina investeringsplaner för att kunna möta en positiv trend från både befintliga samt nya kunder.

-Vi vill säkerställa vår möjlighet att kunna producera produkter av världsklass i krävande materialkombinationer. För oss var valet enkelt, vi vill fortsätta stärka vårt partnerskap tillsammans med Stenbergs och Okuma, säger Fredrik Gordon, VD på Svarvmekano.

Därmed kompletterar Svarvmekano sin redan kompetenta maskinpark med ytterligare en Okuma 4-axlig fleroperationssvarv: LU3000 EX M C1000, den andra, på två år. För bara ett par veckor sedan installerades även en ny vertikalfräs: Okuma GENOS M560R-V.

-Det är en positiv anda hos Svarvmekano och vi på Stenbergs tycker det är extra roligt när vi kan hjälpa till att leverera ännu en maskin. LU3000 fanns i vår utställningshall i Jönköping och kunde levereras med kort varsel. Maskinen är utrustad med hydrauliskt stödlager som sitter på den nedre revolvern, det passar extra bra när man kör långa axlar berättar Marek Janukiewicz, säljare på Stenbergs.

Teknisk information: Okuma LU3000 EX M C1000, 4-axlig fleroperationssvarv med Okumas egna kraftfulla styrsystem P300L

Max svarvdiameter   340 mm

Max svarvlängd        1000 mm

Varvtal                   42 – 4200 rpm

Spindelmotor           VAC 22/15 kW

Svarvmekano i Malmö är specialister på svarvning, fräsning, kapning, håltagning, kilspårdragning/stickning, kuggning, utvändig rullpolering samt fiberlasermärkning. De erbjuder kort- och långserieproduktion såväl som färdigmonterade avancerade enheter. Under Elmia Subcontractor kan man besöka dom i monter B05:74.

För mer information, kontakta Marek Janukiewicz.