Stenbergs besöker Taiwans största industrimässa

IMG_20170310_051202.JPG 7-12 mars arrangerades för 26:e året industrimässan TIMTOS i Taipei, Taiwan. Mathias Zingmark och Ola Söderbring representerade Stenbergs och besökte förutom mässan även våra leverantörer YCM, Excetek och Tanshing.

 

YCM visade upp nyheter på framförallt automation, anpassning mot industri 4.0 och 5-axliga maskiner. i-Direct och iPros MX är konkreta exempel på vart YCM är på väg. Med hög teknisk nivå både i styrsystemen men även mekaniskt i maskinerna. YCMs maskiner är redo att möta framtidens förväntningar med kortare ledtider, anpassade lösningar och global konkurrens med det som YCM kallar Smart Factory. Företaget meddelade glädjande att en etablering i Europa är nära. Under 2017 kommer det att finnas ett YCM Europe i Tyskland för att enklare supportera europeiska marknaden med både personal och centralt reservdelslager.

 

Excetek visade sin senaste teknik inom tråd- och sänk-gnist segmentet, bl.a en trådgnist för att bearbeta fram turbinringarna i en modern jetmotor. Maskinen laddar ringar upp till 2200mm i diameter och fästet för varje turbinblad gnistas fram med hög precision.

undefined