Gurutzpe-svarv till Valmet

15 m svarv från Gurutzpe till Valmet i Karlstad

Valmet på Lamberget utanför Karlstad levererar moduler mjukpappersmaskiner med tillhörande utrustning till kunder världen över. Till verksamheten hör ett gjuteri med kapacitet att producera stora och tunga komponenter, främst till pappers- och vindkraftsindustrin. Det är hit som den senaste investeringen, en Gurutzpe GLH30.80.15 horisontell svarv, ska levereras och installeras. På Lamberget finns även en komplett pilotanläggning där både Valmet och deras kunder kan testa olika maskinkonfigurationer och processer.

I sin nya Gurutzpe-svarv kommer Valmet att tillverka delar till sina yankeecylindrar och valsar sina mjukpappersmaskiner.

Gurutzpe GLH serien har en monoblock gjutjärnsbädd med 4 + 1 styrningar och V-formad dubbel gejdstyrning. De kombinerar flexibilitet med maximal stabilitet, precision, hållbarhet och en design som ger bästa ergonomin för operatören. Därför kan operatören, bekvämt och säkert, övervaka bearbetningsprocessen hela tiden. Dessa egenskaper gör att GLH-svarven är utmärkt för olika bearbetningsoperationer och arbetsstycken.

undefined

 

Gurutzpe GLH30.80.15

undefined

Rostfri valskropp som kommer tillverkas i maskinen.