Okumas senaste horisontella fleroperationsmaskin till Side System

csm_MA-600HIII_001_88e76fa197.jpg Side System, beläget i Oviken i Jämtland, är en komplett leverantör av ventilblock, cylindrar och hydraulaggregat till hydraulsystem. De gör allt från konstruktion, prototyptillverkning och test till serietillverkning. Produkterna tillverkas bland annat i horisontella fleroperationsmaskiner både med och utan palettpooler.

Deras senaste investering, Okuma MA600HIII, är Okumas nyaste generation av horisontella fleropar. En högproduktiv och extremt noggrann maskin. Detta blir en av de första maskinerna i Sverige sen den hade europapremiär under EMO i Milano 2021. Den nya generationen erbjuder ännu snabbare processhastigheter, högre precision och bättre maskinprestanda exempelvis genom den nyutvecklade spindeln på 10000RPM och hela 652Nm. Okuma MA600HII är en stabil och effektiv maskin som säkrar en långsiktig, lönsam och tillförlitlig produktion. Dessutom bidrar MA-600HIII med Okumas egenutvecklade "ECO Suite", energisparande system, till mindre energiförbrukning och minskad miljöpåverkan.

Side Systems nya Okuma är utrustad med 6 paletter och verktygsmagasin med 171 platser. Okuma MA600HIII är en flexibel maskin som ger ett innovativt företag möjlighet att utveckla produkter tillsammans med sina kunder.

”Okuma som maskinfabrikat upplever jag som gediget och väl fungerande då vi har både lite nyare och äldre maskiner som går bra. Jag är ny i branschen och även ny som delägare och VD har vi inför investeringen gjort en grundlig undersökning av marknaden, där valet till slut föll på en Okuma MA600HIII med sex paletter.

Vi ser en kraftig ökning i volym hos våra nuvarande kunder och vill även expandera med nya kunder och där ser vi denna investering som en möjlighet till det.” – Björn Israelsson, VD Side System

”Personligen tycker jag det är extra roligt när mindre företag på mindre orter vågar satsa på det sätt Side System gör. Det visar på optimism och framtidstro. Målmedvetenhet och gott självförtroende var också något som genomsyrade hela försäljningsprocessen. Vissa affärer är lättare att komma ihåg. Den här är definitivt en av dem.” – Gunnar Strömmer, Area Sales Manager på Stenbergs

undefined

undefined