Service och support var avgörande i ALO Centers senaste investering

GENOS_M560-V_open+new-door.png ALO Center i Mora’s resa började för mer än 80 år sedan. Kompetensen, teknikfokuset och engagemanget har gått i arv genom generationer i företaget vilket bidrar till deras expertis och höga standard som de idag kan leverera. Nu sätter de standarden för den internationella sågbladsindustrin och är drivande i att förbättra och förnya produkterna.

Nyligen investerade de i sin tredje Okuma, en Okuma Genos M560R-V. En vertikal fleroperationsmaskin i Okumas populära Genos-serie som kommer leverera måttstabilitet och hög tillgänglighet, vilket var ALO Centers krav vid investeringen. Att valet föll på en Okuma och Stenbergs som leverantör var bland annat vikten av hur maskinen omhändertags efter försäljning.

”Service och support av de tidigare Okumamaskinerna har varit en viktig aspekt vid våra investeringar och med en tredje Okuma kan vi vara trygga med att produktionen går säkert i många år framåt.”
säger Johan Lithén, inköps- och logistikchef på ALO Center

Okuma Genos M560R-V kommer installeras på ALO Center sommaren 2022. Maskinen är utrustad med en 4:e axel som är fullt styrd NC-axel. 32 verktyg och en 15000rpm varvig spindel med BT40 kona för hög avverkningsförmåga. OKUMA Genos M560R-V är utrustad med TAS-S (termisk stabilisering av spindel) och TAS-C (termisk stabilisering av maskinbädden) för bästa möjliga måttstabilitet och precision över tid.