Ny CNC-utbildning investerar i Okumamaskin från Stenbergs

IMG_0766 (3).JPG

Veldi är namnet på den nystartade vuxenutbildningen med fokus på CNC och svets-utbildningar i Jönköping som nyligen beslutade sig om att investera i en GENOS L200E-M från Okuma.

Samuel Carlsson är en av lärarna på skolan och har tidigare arbetat inom verktygstillverkning. Samuel har dessutom goda erfarenheter av Okumas maskiner i sitt tidigare arbete, ett av skälen till att en maskin från just Okuma blev aktuellt.
”En maskin från Okuma var ett önskemål från både elever och företag då det är en rejäl maskin, av bra kvalitet och som är enkel att köra.” Säger Samuel Carlsson.

Grunden för Veldis arbetssätt är ett nära samarbete med företag då företagen behöver kompetenta medarbetare samtidigt som eleverna får chansen att lära sig av industrierna i verkligheten. Du får dessutom möjlighet att genom två prov få ett grönt certifikat och senare även möjlighet att bygga på med ett blått certifikat.

I Sverige arbetar ungefär 35 000 personer med spånskärande bearbetning i CNC-maskiner, av dessa har cirka 3 500 personer ett grönt certifikat och 300 personer ett blått certifikat. Att ha ett CNC-certifikat är något som idag är uppskattat hos många industriföretag.
Veldis utbildningar startade i januari i år och utbildar förutom ISO & dialog-programmering även eleverna i CAM-programmering i MasterCAM.
Utbildningslokalerna ligger dessutom endast ett stenkast bort från Stenbergs lokaler och vi ser fram emot ett nära och bra samarbete med Veldi framöver.

 

Vill du veta mer välkommen att kontakta: Säljare Jimmy Jensen, Telefon 0730-39 97 46 , jimmy.jensen@stenbergs.se