Ny stjärnspelare rekryterad till Bearbetningscenter

multus.jpg Madeleine Andersson, projektledare på Stenbergs kontaktade Jörgen Backèus som är produktionschef på Bearbetningscenter i Västernorrland angående deras nya maskininvestering.

- Som ett led i vår satsning för framtiden har vi investerat i en Okuma MULTUS U3000. Vi har mycket god erfarenhet av Okumas flerfunktionsmaskiner och väljer därför att fortsätta med samma leverantör av denna maskintyp. MULTUS serie U är en helt ny generation flerfunktionsmaskiner och vi är glada över att vara först i Norrland med den, säger produktionschef, Jörgen Backéus

MULTUS U3000 har en större Y-axel och högre avverkningsförmåga för frässpindeln. Med nedre revolver och 4-axlig bearbetning ges förutsättning för en avsevärd tempohöjning. Arbetsområde: dia 650 mm x 1 500.Maskinens frässpindel med infästning HSK-A63 och med 22 kw effekt samt 120 Nm i vridmoment har en hög avverkningsförmåga på upp till 400 ccm/min. Verktygsmagasinen är placerade på framsidan av maskinen. Tillsammans med utformningen av styrsystemet OSP P300S ger det en mycket bra ergonomi.

Syftet med investeringen tillsammans med en robotcell, är att vi ska öka vår kapacitet, bli ännu mer flexibla och i ännu högre grad få möjlighet att utföra tekniskt avancerade detaljer, säger Jörgen.