Flerfunktionsmaskiner

VT1000EX, Okumas nyutvecklade svarv för tuff bearbetning

Okuma introducerar nya VT1000EX på marknaden, en vertikal CNC-svarv som uppfyller noggranna kundkrav tack vare sin riktigt imponerande prestanda. Maskinmodellen underlättar tillverkning i material som är särskilt svåra att bearbeta och är imponerande med sin extraordinära noggrannhet under långvarig drift. Den säkerställer även en betydande minskning av energiförbrukningen och mycket lägre CO2-utsläpp tack vare kortare cykeltider.

Högsta prestanda för krävande material
Materialtyper som titan, Inconel eller rostfritt stål kännetecknas av sin stora motståndskraft samt sin utmärkta värme- och korrosionsbeständighet. Å ena sidan gör detta dem till perfekta material för flygindustrin, energisektorn samt vid produktion av anläggningsmaskiner. Å andra sidan kräver bearbetning av dem maskinprestanda över genomsnittet. Okumas nyutvecklade VT1000EX uppfyller mer än dessa krav, med sin stabila maskinkonstruktion och en särskilt hög axiell dragkraft på upp till 30 kN längs X- och Z-axeln. Med en ny spindel som uppnår en maximal effekt på 55 kW och ett vridmoment på upp till 5 310 Nm, har denna kraftfulla svarv en spindeleffekt som är ungefär dubbelt så stor som konventionella maskiner. Det betyder att kunderna bevisligen får en betydligt högre produktivitet. Till exempel var det möjligt att uppnå en spånarea på 6,7 mm2 vid bearbetning av provarbetsstycken i Inconel, samtidigt som cykeltiderna halverades jämfört med konventionella maskiner.

Fokus på tillförlitlighet och hållbarhet
För att garantera denna höga produktivitet har VT1000EX utvecklats för pålitlig kontinuerlig drift – även för tuff bearbetning. Den optimerade maskinkonstruktionen med ett stort spånutlopp förhindrar ansamling av spån i arbetsområdet. Ett integrerat, kraftfullt spånspolningssystem försäkrar även borttagning av stora spån. En ytterligare fördel för kunderna är att om cykeltiderna minskar med cirka hälften, bidrar det till ökad hållbarhet då strömförbrukningen och CO2-utsläppen från produktionsprocessen minskar med mer än 30 procent. Detta innebär att VT1000EX är en idealisk lösning för företag som strävar efter att vara konkurrenskraftiga, samtidigt som de håller sig till sina miljömål.

 

Specifikationer

Svarvdiameter 1000 mm
Svarvlängd 1000 mm
X-Axis, Z-Axis 650 mm, 1000 mm
Spindelhastighet 10~800 min⁻¹
Spindeleffekt 55/45 kW
Kontakta oss för mer information