Svarvar

Okuma LU EX Serie

LU-serien är en vidareutveckling av Okumas världsberömda 4-axliga svarvserie LU som har levererats i över 20 000 enheter. En kraftfull svarv för maximal massproduktion av axeldetaljer.

Fyraxlig svarv som kan utrustas med drivna verktyg och Y-axel. Okumas styrsystem OSP-P300L med touch panel, USB ingång och möjlighet till uppkoppling mot nätverk. Touch setter för inmätning av verktyg och skärkraftsövervakning ingår som standard.

Svarven har 2 revolvrar med totalt 20 verktyg och kan utrustas med drivna verktyg för hög avverkningsförmåga. Den finns i 2 längdutföranden 600mm och 1000mm och med flera olika varianter på dubbdockor.

Möjligheten att bearbeta simultant med 2 verktyg ger minst en 30% kortare bearbetningstid i genomsnitt, samtidigt som ställtider reduceras genom att fler verktyg kan standardriggas. En annan fördel är att ett Atlings stödlager kan placeras i nedre revolver vilket ger en unik möjlighet till ändbearbetning i samma operation.

Okuma’s intelligenta teknologi "Thermo-Friendly Concept" i det senaste styrsystemet OSP P300L ger en högsta måttstabilitet även vid temperaturvariationer i lokalen samt mellan varm-kall maskin. Styrsystemet har touch panel, USB ingång och möjlighet till uppkoppling mot nätverk och med skärkraftsövervakning som standard.

Okuma utvecklar både styrsystem och maskin enligt ”single source” filosofin vilket ger som harmoni mellan operatör och maskin och en hög komfort och säkerhet.

Finns i följande modeller:

 

Kontakta oss för mer information.

Okuma LU EX Serie - 1