Om Stenbergs

Stenbergs_PMS_7546C.jpg

Fokus på det viktiga

 

På Stenbergs går vi in i varje projekt med samma målbild. Våra kunder ska alltid känna att Stenbergs bidrar med kunskap, teknik och support utöver det vanliga. När vi är klara ska det kännas rätt i produktionen, men också på sista raden.

Stenbergs har varit en naturlig partner för verkstadsindustrin sedan 1919. Under åren har samhället och tekniken förändrats, men vår inställning är densamma då som nu. Vår viktigaste uppgift har alltid varit att öka våra kunders produktivitet och lönsamhet. Vi gör det genom att kombinera hög kompetens och kreativt tänkande med den senaste tekniken från ledande leverantörer. Däremellan erbjuder vi allt från kvalificerad utbildning till eftermarknad i världsklass.

Kombinationen har gjort oss till av en av de ledande aktörerna inom CNC-styrda maskiner och nyckelfärdiga totallösningar för olika typer av industrier. Våra trogna kunder är det bästa beviset på att långsiktighet och noggrannhet lönar sig i längden.

Historia

Historik.jpg

Sigfrid Stenberg startade 5 april 1919 aktiebolaget som fortfarande bär hans namn. Snart 100 år senare är vi en aktiv och framgångsrik koncern med fyra företag i en internationell verksamhet.

Det första året var omsättningen 133 000 kronor och vinsten 186 kronor. Efter några tuffa startår kom en vändning då vi blev representant för Fitchel & Sachs kullager. Handel med kullager och maskiner byggde sedan under ett antal år en stabil grund. Fram till 1945 konstruerade och sålde vi egna maskiner, men sedan dess är vi ett handelsföretag med en helhetssyn.

En del av framgången bygger på vår framsynthet och redan 1964 satsade vi på datastyrda CNC-maskiner. Vår högteknologiska inriktning gav en naturlig koppling till Japan och 1972 blev vi representant för Okuma. Detta tillsammans med ett antal väl utvalda övriga leverantörer gör oss till den starka partner vi är i dag.

Nu ingår vi i J2L Holding AB, men traditionerna, kunnandet och engagemanget som finns inbyggt i namnet Stenbergs för vi stolt vidare.

Dotterbolag

Stenbergs erbjuder svensk industri ett brett utbud av maskiner, automation och tjänster. Genom AB Sigfrid Stenberg och bolagets dotterbolag finner marknaden världsledande varumärken inom sin nisch.

Flextek A/S
Flextek A/S är en av Danmarks ledande leverantörer av CNC-styrda verktygsmaskiner och utrustning av högkvalitet.

Systerbolag

Euromaskin AB
EuroMaskin har levererat ett stort antal kvalitetsmaskiner till Norden och har lång erfarenhet av maskiner med hög automationsgrad och hög tillgänglighet.

De erbjuder produkter inom områden som tvätt, skärande bearbetning, induktionshärdning, automation, riktmaskin, tvättkorgar, gradning och avgradning.

 

Stenbergs fastighet

facefooto.se-2786.jpg

Stenbergs "glashus" är placerat mittemellan E4:an och Elmia i Jönköping.

Vår permanenta maskinutställning är alltid redo att visa vad den senaste tekniken går för. Ett naturligt stopp när du har vägarna förbi. Nära till kunskap, nyheter och en kopp kaffe.

Information om fastigheten:

  • Stenbergslokaler är skräddasydda och helt anpassade för vår verksamhet.
  • Fastigheten ägs av Västerhuset AB och är totalt 3100 m2 stor.
  • Fastigheten består av 354 st. glas som är gjorda av ett speciellt energiglas.

 

Här odlar vi produktivitet, servicekänsla och konkurrenskraft i många år framöver.