Stenbergsjouren

_CRJ1994.jpg

Stöd när du behöver det

Vi har förstått att det finns behov av rådgivning inte bara på ordinarie arbetstid. Det behovet är vi på Stenbergs glada att nu kunna tillmötesgå.
I Stenbergsjouren erbjuder vi kostnadsfritt kundstöd. Allt för att säkerställa hög tillgänglighet i din maskinpark. 
Stenbergsjouren är livlinan som du kan nå för råd och stöd utanför Stenbergs ordinarie öppettider. En av våra tekniker finns tillgänglig för att hjälpa till.

 

Så fungerar det:

•   Fyll i nedanstående e-postformuläret och skicka det till oss. Var noga med att fylla i alla fält.
•   Ambitionen är att en av våra tekniker kontaktar dig för rådgivning via telefon eller e-post inom en timme. Allt för att hinna avsluta annan anmälan samt att kunna förbereda sig på ert ärende. Sent inkommen anmälan kan besvaras dagen efter.

   Klicka här för att komma till formuläret

Önskar ni mer information om Stenbergsjouren är ni välkomna att dagtid kontakta oss på telefon 036-30 44 14 

Öppettider

Måndag – Torsdag 07.00-22.00, Fredag eller dag före arbetsfri dag 07:00 -15:00.

Gäller under Stenbergs ordinarie arbetsdagar. Dock inte helgdagar eller under Stenbergs ordinarie semesterperioder.  

 

Sommartider vecka 29-31 - 2022

Stenbergsjouren är öppen måndag-torsdag 8:00-17 och fredagar 7:00-15:00. 

Okuma Remote Service

Nu lagar Stenbergs maskiner via internet! Det hände en dag hos Storuman Industri att ett arbetsstycke lossnade från fixturen vid en bordsvridning och kilade sig fast mellan arbetsbordet och palettväxlaren. Jämmer och elände tyckte operatören Roger Kallin. Maskinen var belagd och behövde komma igång omedelbart.

Resultatet av kraschen innebar att paletten hade vridits bort från sitt läge och palettväxlaren slagits ur sin position. Det normala vore att skicka en tekniker till Storuman för att köra loss maskinen från sin låsta position. Men nu hade Roger tur. Maskinen var en Okuma och dessa kan via internet kopplas upp mot en dator hos Stenbergs. Här fanns Hans Kilén som jobbar med teknisk support vid tangentbordet. 45 minuter senare var maskinen i full drift igen.

Efter uppkoppling med Okumas Remote Service kunde Hans ta fram all nödvändig data för att Roger skulle kunna köra loss maskinen på ett säkert sätt. Vissa knapptryckningar sköttes av Hans i Nässjö och vissa knapptryckning gjorde Roger i Storuman 100 mil norr om Nässjö.

Att den här servicen överhuvud taget var möjlig baserades på att maskinen själv kunde stoppa sina rörelser innan kraschen blev för allvarlig. Funktioner i Okuma styrsystem gjorde det hela möjligt. Vill ni veta mer om Okumas Remote service kan ni kontakta Hans Kilén på 036-30 44 14.