Varumärken

_CRJ2409.jpg

Världsvan teknik

Stenbergs samarbetar med några av världens ledande maskintillverkare. Några exempel är Okuma, YCM och Soraluce. En noggrant avvägd blandning av leverantörer gör att vi kan leverera både spets och bredd inom CNC-maskiner.

Tre viktiga saker kännetecknar Stenbergs varumärken – hög kvalitet, modern teknik och beprövade koncept. Sortimentet består idag av bl a svarvar, fleroperationsmaskiner, flerfunktionsmaskiner, bäddfräsar, golvverk, portalmaskiner och automationslösningar. Vi representerar flera av världens främsta tillverkare av maskiner för avancerad produktion.

Okuma

corporatemark_h_cmyk.jpg (1)

Okuma, en av världens ledande maskintillverkare, beläget i Nagoya, Japan. Företaget grundades 1898 av Mr Eiichi. Okuma och tillverkar idag svarvar, fleroperationsmaskiner, portalmaskiner och slipmaskiner. Okumas produkter kännetecknas av hög noggrannhet och tillgänglighet. Maskinernas styrka och snabbhet i kombination med den mekaniska och elektriska utvecklingen ger hög tillgänglighet. Okuma är det enda företaget idag som tillverkar både styrsystem och maskin anpassat för varandra. Från teknikcentret i Krefeld Tyskland, sker all teknisk backup för alla återförsäljare i Europa.

Okumas samarbete med Stenbergs startade 1974 och har hittills resulterat i ca 1500 installationer.
Läs mer på www.okuma.eu 

YCM

YCM logo.jpg

Precision, effektivitet och innovation. Med de värdeorden har YCM blivit en av Taiwans största maskintillverkare. Man förfogar över ett hela 158 400 kvadratmeter stort område där man hittar hela verksamheten hos YCM. Man tillhör det fåtalet maskinbyggare i världen som tillverkar kritiska delar av maskinen i egen regi för att säkra och ha kontroll över kvalitén. Detta innefattar bl.a. gjutning av maskindelar och fundament i eget gjuteri, bearbetning av desamma, tillverkning av spindlar i fullt tempererade lokaler m.m. Man har under senare år genomgått en kraftig expansion och färdigställde 2009 ytterligare en hall för montering av maskinerna.

Man har som första maskinbyggare i Taiwan (1997) genomgått kvalitetscertifikaten för ISO 9001 och ISO 14001. De maskiner man i första hand förknippar YCM med är vertikala fleroperationsmaskiner men man tillverkar också svarvar, horisontella fleroperationsmaskiner samt portalmaskiner. Läs mer på www.ycmcnc.com

Soraluce

Soraluce_Logo_ORIGINAL_RGB.png

Soraluce är en spansk tillverkare av bäddfräsmaskiner och golvverk och ingår i Danobat-gruppen som i sin tur ingår i Mondragon-gruppen. Mondragon-gruppen är kooperativt ägd och har mer än 100.000 anställda.

Soraluce bäddfräsmaskiner konstrueras med bästa tänkbara utrustning och alla belastningar kalkyleras via datorprogram. Utmärkande för deras bäddfräsmaskiner är den höga styvheten och stabiliteten. Huvudena konstrueras och tillverkas av Soraluce och hela maskinkonceptet är modernt uppbyggt för att möta kundernas kravspecifikation.Typiska arbetsuppgifter för Soraluce bäddfräsmaskiner är bl.a. formverktygstillverkning, flygplansdetaljer, modell- och prototyptillverkning, maskindelar samt stativ i olika former. I grundkoncept med automatiskt huvud ligger att bearbeta fem sidor utan omspänning av arbetsstycket. Soraluce har lång erfarenhet av linjära rullstyrningar och vet att dessa i kombination med Heidenhain direktmätande skalor ger den snabbaste och noggrannaste maskinen. Läs mer på www.soraluce.com

Toshiba

toshiba-webb.jpg

Toshiba Machine är en del av den stora Toshiba-koncernen. Toshiba anses som en av världens ledande tillverkare av verktygsmaskiner och utvecklar och tillhandahåller maskiner med hög noggrannhet och effektivitet vilka möter kraven inom flyg-, varvs-, stål- och bilindustri. Tillverkningen sker i Gotemba City samt Numazu City Japan.

Toshibas program av verktygsmaskiner är mycket brett och omfattar karusellsvarvar, fleroperationsmaskiner, portalmaskiner samt arborrverk.

Toshiba utvecklar till viss del även egna styrsystem där man t ex i fleroperationsmaskinerna kan få en unik patenterad svarvfunktion kallad "Orbit Function" men även mjukvaror för höghastighetsbearbetning.
Läs mer på www.toshiba-machine.co.jp

Gurutzpe

GURUTZPE_GRUPO color.jpg

GURUTZPEs maskiner är konstruerade och byggda för att möta de mest krävande bearbetningsbehoven. De utmärker sig med sin robusthet, precision och tillförlitlighet.

Utöver ett standardsortiment av svarvar har GURUTZPE utvecklat specifika lösningar för olika branschsektorers behov med fokus på komplexa och tunga komponenter

Läs mer på www.gurutzpe.com

Ibarmia

Ibarmia.jpeg

Det spanska företaget IBARMIA ligger i hjärtat av Baskien, en region med en stor industriell tradition, särskilt inom verktygsmaskiner. IBARMIA är en världskänd tillverkare av 5-axliga bearbetningsmaskiner med både rörliga och fasta bord upp till 12 meter. Den stora flexibiliteten i deras sätt att tillverka modulära maskiner skräddarsydda efter kundernas behov som en stor fördel.

www.ibarmia.com